Nici până azi nu s-a aflat cauza incendiului din Roznov. Vezi comunicatul OFICIAL – ISU Neamț


Vineri, 15.01.2016, la ora 20:09, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din oraşul Roznov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Incendiu de proporții în Neamț. A ars o fabrică de prelucrare a lemnului din Roznov

La locul indicat s-au deplasat doi ofiţeri şi 18 subofiţeri cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o motopompă transportabilă şi o ambulanţă SMURD, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului, constatând că incendiul cuprindea în întregime hala, cu suprafaţa de 2176 mp., acoperişul fiind în mare parte prăbuşit.
Exista riscul extinderii flăcărilor la construcţia lipită de hală, unde funcţionează centrala termică şi atelierul mecanic, şi la stivele de cherestea amplasate la mai puţin de 7 metri distanţă.

Pompierii au protejat centrala termică şi cheresteaua, apoi au desfăşurat acţiuni pentru stingerea incendiului. Alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenţie s-a realizat de la hidranţii comunităţii şi de la rezervorul de apă al obiectivului. Două echipaje de pompieri au desfăşurat operaţiuni pentru stingerea incendiului până la ora 08:30, când au fost înlocuiţi cu zece pompieri din tura care a intrat în serviciu. Militarii au continuat acţiunea de verificare şi stingere a focarelor, până în jurul orei 12:30.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Au ars: hala, construită din lemn şi învelită cu tablă, două utilaje de producere primară a lemnului şi lemn de foc (o cantitate de aproximativ 20 mc).

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE