Nemțenii au dreptul să știe dacă au fost sau sunt în pericol la Spitalul Județean Neamț


Mugur Cozmanciuc (candidat PNL la președinția CJ Neamț): Nemțenii au dreptul să știe dacă au fost sau sunt în pericol la Spitalul Județean Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am luat act cu îngrijorare de comunicatul emis ieri de Ministerul Sănătății, document în care Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț figura printre unitățile sanitare din țară în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate cu privire la soluțiile de dezinfecție. Informațiile scoase la iveală de către anchetele jurnalistice și de către autoritățile statului ne dezvăluie o gravă criză în care sistemul de sănătate românesc se află. Fiind pe lista spitalelor cu probleme, cred că putem vorbi de o criză și în cazul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În consecință, cer public conducerii Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia se află spitalul, conducerii Spitalului Județean Neamț și conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț să ia toate măsurile necesare unei situații de crize. Autoritățile în măsură trebuie să se asigure că populația județului Neamț nu este în pericol la Spitalul Județean Neamț, că soluția dezinfectantă în cauză a fost scoasă din uz și că actul medical în Spitalul Județean se desfășoară în acest moment fără riscuri pentru nemțeni.

Totodată, le cer autorităților în cauză să iasă la lumină și să vorbească. În situații de criză, primul lucru pe care autoritățile trebuie să-l facă e să comunice cu populația. De ieri, de când Ministerul Sănătății a anunțat faptul că au existat probleme și la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, n-am văzut niciun punct de vedere exprimat de autoritățile nemțene. Știu că a început campania electorală, dar mă așteptam ca membrii PSD, care patronează Consiliul Județean Neamț în momentul de față, să uite de campanie și să se ocupe de această problemă: să iasă public și să informeze populația în legătură cu cele întâmplate și cu măsurile luate pentru a se elimina orice risc.

Nu în ultimul rând, informațiile scoase la iveală în aceste zile cu privire la soluțiile de dezinfecție folosite în spitalele românești trebuie să ducă la anchete rapide din partea autorităților statului. E foarte grav ce s-a întâmplat. Au fost puse în pericol viețile părinților noștri, copiilor noștri și ale noastre. Toți cei vinovați pentru acest lucru și pentru ascunderea adevărului trebuie să răspundă în fața legii. În plus, o anchetă internă a autorităților nemțene în această privință este absolut necesară. În consecință, solicit public conducerii Consiliului Județean să prezinte într-un termen de 48 de ore concluziile un anchete privind problema soluțiilor dezinfectante la Spitalul Județean Neamț.

În plus, o anchetă internă a autorităților nemțene în această privință este absolut necesară. În consecință, solicit public conducerii Consiliului Județean să prezinte într-un termen de 48 de ore concluziile un anchete privind problema soluțiilor dezinfectante la Spitalul Județean Neamț.

7 mai 2016
Mugur Cozmanciuc
Președinte PNL Neamț
Candidat din partea PNL la președinția Consiliului Județean Neamț

Comunicat PNL Neamț

PUBLICITATE