Nemțeanul suspectat de terorism și alte trei persoane, arestați preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au emis pe numele nemțeanului BÎRZU CRISTIAN, miercuri noapte (13 septembrie), mandat de arestare pentru 30 de zile. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celorlalţi trei bărbaţi care sunt acuzaţi de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, care fuseseră reţinuţi în acest caz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Diana Micu Cheptine, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Iași, a declarat că bărbatul acuzat de DIICOT de terorism, Cristian Bîrzu, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, magistrații au dispus arestarea a încă trei persoane, Constantin Mandache, Cristian Aștefănoaei, Gabriel Pintili, aceștia fiind bănuiți că fac parte dintr-o rețea care se ocupa de „fals material în înscrisuri oficiale”.
Decizia magistraților survine după aproximativ șapte ore de deliberări.

Reamintim că Cristian Bîrzu, cetățean român domiciliat în Roman, județul Neamț, convertit la Islam și identificat cu indicatori de radicalizare, a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania și în România. (mai multe puteți citi – AICI)

PUBLICITATE