Nemțean urmărit internațional pentru furturi în Austria, prins când încerca să treacă vama


Polițiștii de frontieră bihoreni au depistat și reținut un cetățean român care figura în bazele ca fiind căutat în vederea extrădării, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile austriece, pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 19.01.2016, ora 12.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pasager într-un microbuz care circulă pe relația România-Ungaria, cetățeanul român Adrian O., în vârstă de 39 de ani, din județul Neamț.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind ‘căutat pentru extrădare’, alertă emisă de Austria, în data de 15.12.2015, în baza unui mandat european de arestare, având de executat o pedeapsă cu închisoare de 5 ani pentru infracțiuni de furt calificat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe de polițiști din cadrul I.P.J Bihor în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

PUBLICITATE