Neamț: Zi grea pentru pompieri. Intervenții pentru șapte incendii și un accident

Miercuri, 30.08.2017, la ora 07:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un uscător de cereale în localitatea Țibucanii de Jos, com. Țibucani.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 20 pompieri militari cu două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și două autoturisme de serviciu.
În urma evenimentului au ars aproximativ 50 mp. din uscătorul de cereale construit din panouri tip sandwich și cca. 500 kg. cereale (boabe de floarea soarelui). Au fost deteriorate uscătorul de cereale și aproximativ 16 tone boabe de floarea soarelui.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,defectare pe timpul exploatării”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 30.08.2017, la ora 09:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în orașul Târgu Neamț Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 9 pompieri militari cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
În urma evenimentului au ars aproximativ 60 mp. acoperiș anexă confecționat din asterială lemn învelitoare azbociment și bunuri de uz gospodăresc depozitate în anexă.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Miercuri, 30.08.2017, la ora 12:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum la o locuință particulară în localitatea Tămășeni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 4 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
În urma evenimentului a ars funinginea de pe coșul de fum.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

Miercuri, 30.08.2017, la ora 16:23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de anvelope în orașul Târgu Neamț.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 2 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
În urma evenimentului au ars șapte anvelope de camion.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Miercuri, 30.08.2017, la ora 17:23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de deșeuri în municipiul Piatra Neamț.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 6 pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
În urma evenimentului au ars deșeuri menajere de pe o suprafață de aproximativ 1 hectar.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Miercuri, 30.08.2017, la ora 19:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în orașul Târgu Neamț.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 6 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.
În urma evenimentului au ars materiale textile în una din camerele locuinței.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spații închise”.

Miercuri, 30.08.2017, la ora 20:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Podoleni.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 5 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
În urma evenimentului au ars: 4 mp. acoperiș anexă confecționat din lemn acoperit cu plăci de azbociment și cca 10 kg. plante furajere (fân). Incendiul s-a extins și la acoperișul unei locințe învecinate unde au ars aproximativ 2 mp. acoperiș locuință confecționat din asterială lemn învelitoare tablă.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,autoaprindere”.

Joi, 31.08.2017, la ora 00:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui accident rutier cu o victimă în localitatea Vânători Neamț.
La locul solicitării s-au deplasat 5 pompieri militari cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
Victima a fost scoasă din autovehicul cu ajutorul tărgii lopată și predată echipajului de ambulanță prezent la fața locului penttru a fi transportată la spital.

PUBLICITATE