Neamț: Vezi ce amendă a primit firma pentru care lucrau cele 10 victime ale accidentului de la Viișoara

Firma pentru care lucrau fără forme legale de angajare cele zece victime din microbuzul care, în noaptea de 4 – 5 aprilie, a căzut într-un canal al râului Bistriţa, pe raza judeţului Neamţ, a fost amendată cu 100.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Firma din Cugir este SC Alb Servicii SRL şi desfăşoară activităţi în domeniul silviculturii, respectiv prestări servicii de curăţenie în păduri şi pe păşuni.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba, firma Alb Prestări Servicii SRL Cugir, din domeniul silviculturii, a fost sancţionată cu amendă pentru faptul că a folosit 15 persoane fără forme legale de angajare.

Inspectorul şef al ITM Alba, Dorel Fiţ, a confirmat, pentru AGERPRES, că firma în cauză este cea pentru care lucrau victimele, în Arad, la plantare de puieţi. El a menţionat că cele 15 persoane menţionate în comunicat, care lucrau fără forme legale de angajare, sunt victimele din accidentul de la Viişoara, precum şi muncitorii care se aflau în cel de-al doilea microbuz. – notează stirileprotv.ro

Reamintim că cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu 10 persoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun).

S-a instituit imediat Cod roșu de intervenție iar la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje ale pompierilor militari. O singură persoană a reușit să se salveze și a ajuns la spital. Microbuzul a fost căutat cu scafandrii și a fost adus la suprafața după două ore. Din păcate ceilalți pasageri nu au supraviețuit.

Mai multe despre accident – AICI

PUBLICITATE