Neamț: Ursoaica Anca a fost transferată de la Parcul Zoologic din Piatra-Neamț

Ursoaica Anca de la Parcul Zoologic din Piatra-Neamţ a fost transferată în această dimineață (23 aprilie) în Sanctuarul de urşi „Libearty” Zărneşti (Braşov).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia a fost luată după ce în mediul public au apărut mai multe petiţii. „A fost o solicitare iar administratorul Parcului Zoo a considerat că este o decizie corectă și, ținând cont și de ultimile apariții din spațiul public, am apreciat că o măsură de acest gen este benefică. Deocamdată s-a dat un acord. Urmează să se facă procedurile legale care trebuie parcurse și probabil că într-un interval de o lună de zile se poate face transferul. Ursoaica va beneficia de niște condiții mai bune, cu precizarea că, la Piatra-Neamț, spațiul în care se afla ursoaica îndeplinea condițiile, conform legii.” – ne-a declarat primarul Dragoș Chitic săptămâna trecută.

După 20 de ani de captivitate la Parcul Zoo din Piatra-Neamţ, Anca va ajunge la Sanctuarul de urşi Libearty, aflat la Zărneşti, unde este cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din întreaga lume.

foto: Facebook/dussenne.tony
PUBLICITATE