Neamț – Un tânăr de 24 de ani a ajuns în comă la spital după ce a băut antigel

Personalul medical din cadrul Centrului de Primiri Urgențe s-a confruntat marți, 21 martie, cu un caz deosebit. Un tânăr, cu vârsta de 24 de ani, din Săbăoani, a fost adus în comă profundă după ce a băut etilen glicol (antigel). Imediat după prezentarea tânărului, cadrele sanitare din CPU s-au mobilizat să-i salveze viața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Tânărul s-a prezentat în comă profundă. Imediat au fost executate operațiunile medicale specifice în acest caz; intubație, spălături gastrice, neutralizare cu bicarbonat și altele.
A fost solicitat elicopterul SMURD și a fost transportat de urgență la Iași, la Spitalul de Nefrologie.
Medicii de la CPU Roman au reușit să curețe toxina din stomacul tânărului și să stabilizeze situația dar la Iași vor fi executate operațiuni de dializă pentru eliminarea toxinei din corp”, a declarat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Medicii de la Roman au fost rezervați în ceea ce privește șansele de viață pentru că sunt luați în calcul mai mulți factori: perioada de timp din momentul ingerării antigelului și până la prezentare la CPU Roman, cantitatea de toxină intrată în sânge și rezistența organismului.

sursa: romanulfinanciar.ro
PUBLICITATE