Neamț: Un şofer, primul condamnat în dosarul poliţiştilor şpăgari de la Rutieră

Un singur şofer din cei 53 acuzaţi că au dat mită poliţiştilor de la Biroul Rutier Piatra Neamţ şi-a recunoscut vina, şi a beneficiat de clemenţă. – notează Adevărul

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform sursei citate, unul dintre şoferii inculpaţi şi-a recunoscut însă faptele în faţa procurorilor anticorupţie în timpul anchetei, iar zilele trecute Tribunalul Neamţ a pronunţat sentinţa, ţinând cont de acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, magistraţii instanţei judeţene l-au condamnat şofer la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare (fără executare)

Condamnă pe inculpatul PAVĂL IOAN, (…), pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (…), la pedeapsa de 1 an și 4(patru) luni închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului Pavăl Ioan de către Serviciul de Probaţiune Neamţ, pe durata termenului de încercare de 2 ani. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pavăl Ioan va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Pîngărați – se arată în decizia instanței

Condamnarea nu este definitivă, dar este puţin probabil să fie atacată de vreme de părţile au fost de acord cu pedeapsa dispusă.

Reamintim că 66 de inculpați au fost trimiși în judecată în dosarul polițiștilor din Piatra-Neamț. Dintre aceștia, 13 sunt poliţişti de la Biroul Rutier iar 53 sunt persoanele acuzate că au oferit şpagă agenţilor pentru a scăpa de amenzi sau de pierderea permisului de conducere. Primul termen în acest dosar va fi pe 7 iunie la Curtea de Apel Bacău.

Vezi și 66 de inculpați trimiși în judecată în dosarul polițiștilor din Piatra-Neamț

Vezi și Date noi în dosarul polițiștilor din Piatra-Neamț

PUBLICITATE