Neamț: Un șofer BEAT a provocat accidentul cu trei victime și patru mașini implicate

Un accident rutier cu trei victime a avut loc miercuri seara (28 februarie) în județul Neamț. O mașina scăpată de sub control a derapat si a intrat pe contrasens unde s-a tamponat de alte trei autovehicule.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Accidentul s-a produs în jurul orei 19:30, pe DN 15D la ieșirea din Girov spre Roman. Șoferul unui autoturism care se deplasa pe direcția de mers Piatra-Neamț – Roman a pierdut controlul volanului și, într-o pantă, a intrat pe contrasens. A lovit un camion încărcat cu lemne, a ricoșat într-un microbuz și apoi într-un alt autoturism.

În urma carambolului, trei persoane au suferit leziuni, două dintre ele ajungând în stare gravă la spital. Traficul a fost blocat aproape o oră. La fața locului mai multe echipaje de poliție au efectuat primele cercetări. Surpriza a fost aceea că șoferul care a provocat accidentul era băut.

Traficul rutier pe DN 15 a fost reluat după o oră, timp în care mai multe platforme au ridicat de pe șosea mașinile avariate.

Comunicatul IPJ Neamț:

La data de 28 februarie, în jurul orei 19:00, poliţiştii au fost sesizați că pe DN 15D, pe raza comunei Girov, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, a rezultat că un tânăr de 30 de ani, din comuna Făurei, Neamţ, a condus un autoturism din direcția Piatra Neamț – Roman şi nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum.

Acesta ar fi pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în coliziune cu o autoutilitara care circula din sens opus. Autoturismul condus de tânăr ar fi ricoşat într-un alt autoturism, iar ulterior într-un microbuz de transport persoane, din trafic.În urma impactului, două pasagere din microbuz au fost rănite.

Femeile, de 52 şi 54 de ani, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto bănuit de producerea accidentului, a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceilalţi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Comunicatul Serviciului de Ambulanță:
28.02.2018, ora 18:44, loc. Girov , accident rutier cauzat de tamponarea a 3 masini si soldat cu 3 victime:
– o victima sex masculin, 28 ani, diagnostic: etilism acut, fara leziuni. La caz s-a deplasat un echipaj cu asistent medical dar pacientul refuza transportul la spital.
– o victima sex feminin, 55 ani, diagnostic: traumatism sold stang prin accident rutier. Pacienta a fost transportata de un echipaj EPA la UPU Piatra Neamt.
– o victima sex feminin, 57 ani, diagnostic: TCC acut inchis prin accident rutier, HTA. Un echipaj cu asistent medical a transpotat pacienta la UPU Piatra Neamt.

PUBLICITATE