NEAMȚ – Un bărbat înarmat cu un topor, împușcat de polițiști


Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, a fost împușcat, ieri (24 noiembrie), în jurul orei 11:30 de polițiști după ce a făcut scandal în localitatea Urecheni, județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Poliției Neamț, sesizarea a ajuns la polițiști după ce personalul unei ambulanțe a cerut sprijin în vederea internării unei persoane cu tulburări de comportament. În momentul în care polițiștii s-au deplasat la fața locului, au identificat persoana, un bărbat de 38 de ani din Urecheni, care se manifesta agresiv și amenința cu un topor atât cadrele medicale cât și organele de poliție. Mai mult de atât,  acesta a spart parbrizul autosanitarei cu toporul.

Polițiștii au somat inițial persoana, să înceteze scandalul, ulterior a fost executat și un foc în plan vertical (de avertizare), după care, pentru că nu s-a supus somației, polițiștii (în conformitate cu provederile) au tras un foc de armă în plan orizontal, împușcând bărbatul în zona picioarelor (gamba stângă).

Conform comunicatului Serviciului de Ambulanță Neamț, agresorul suferea de schizofrenie iar după ce a fost împușcat a fost transportat de un alt echipaj cu asistent medical la Psihiatria din Piatra-Neamţ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț.

D.M.B.
PUBLICITATE