Neamț: Un bărbat a decedat și doi copii au fost răniți în urma unor accidente cu bicicleta

În seara zilei de 05.08.2017, polițiștii Formațiunii Rutiere Tg. Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Valea Arini a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că în timp ce un bărbat de 63 de ani, din Bălțătești circula pe o bicicletă, pe strada Corneliu Popovici, s-a dezechilibrat, a acroşat un pieton, care se deplasa pe partea dreaptă a sensului de mers și a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni grave, decedând în dimineața zilei de 06.08.2017, la spital.

Cercetările, în cauză, sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de 04.08.2017, polițiștii Secţiei de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Bălţăteşti a avut loc un accident rutier, în urma cătuia a rezultat rănirea unui biciclist.
La faţa locului echipa de cercetare a stabilit faptul că, în timp ce o minoră de 11 ani circula pe bicicletă pe str. Bradului, având direcţia de deplasare Bălţăteşti– Valea Arini, pe un sector de drum pietruit şi în pantă, s-a dezechilibrat şi a căzut jos, lovindu-se în zona capului.

Tot în ziua de 04.08.2017, polițiștii rurtieri au intervenit la un accident de circulație în care a fost implicat un biciclist.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un minor de 15 ani circula pe bicicletă pe DC Releu din comuna Ceahlău, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat cu bicicleta într-o camionetă ce era parcată. (vezi articol – AICI)

În ambele cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunuilor de vătămare corporală din culpă.

Poliția Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:
Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător; Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu
sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent reflectorizant,
vizibil, de aceeași culoare. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură- te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul. La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură- te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta! Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;
Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!

PUBLICITATE