Neamț: Trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist cu 150 de lei

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au finalizat cercetările iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 29 iunie a.c., trimiterea în judecată a inculpatului M. I. M. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt, la data de 31.10.2017, M. I. M. a oferit suma de 150 de lei unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Neamț – Serviciul Rutier pentru ca acesta să îndeplinească acte contrare atribuțiilor de serviciu. În mod concret, acesta ar fi trebuit ca, în schimbul banilor să nu rețină certificatul de înmatriculare al unui autoturism și să-i aplice conducătorului auto (altă persoană decât inculpatul) sancțiunea avertismentului.

Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și a sesizat fapta la Serviciul Județean Anticorupție Neamț, denunțul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț care a delegat ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. să efectueze acte de procedură penală în vederea întocmirii probatoriului în cauză.

PUBLICITATE