Neamț: Trei oi salvate de pompieri, după ce au căzut într-o fântână.

Pompierii nemțeni au avut, în această dimineață (16 mai), o intervenție mai puțin obișnuită. În urma unui apel la „112”, în jurul orei 10:00, prin care se solicita intervenția pentru un berbec căzut într-o fântână, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț s-au deplasat în Slobozia (orașul Roznov). La fața locului, au constatat că nu era vorba despre un berbec ci despre 6 oi care se aflau în acea fântănă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este vorba despre o fântână de 12 metri adâncime și diametru de 1 metru, zidită din piatră, fără apă, nefolosită și neacoperită. La fața locului s-a deplasat o autospecială medie cu patru subofițeri, conform ISU Neamț.

Pompierii au reușit să scoată 3 oi în viață, una moartă (căzută tot astăzi) dar au mai găsit 2 în stare avansată de putrefacție.

Comunicat ISU Neamț:
Marţi, 16.05.2017, la ora 09:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Slobozia din oraşul Roznov sunt oi căzute într-o fântână zidită cu piatră, dezafectată, de aproximativ 12 m adâncime. La locul evenimentului s-au deplasat trei pompieri militari salvatori cu o autospecială de stingere de capacitate medie(FRAP) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat „Salvator din pasiune” la ISU Neamţ. Echipajul de salvatori a acţionat cu trepiedul şi materialele de alpinism, reuşind scoaterea a trei oi vii şi una moartă, constatând că în fântâna dezafectată se mai aflau două oi într-o stare avansată de descompunere. Intervenţia a durat aproximativ o oră.

PUBLICITATE