Neamț: Trei incendii stinse de pompieri la o moară, un depozit de furaje și un autoturism

Marți, 10.04.2018, în jurul orei 05:45, Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamț a intervenit, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o moară de cereale din orașul Tîrgu Neamț, zona Humulești.
Timp de aproximativ 2 ore, două echipaje de pompieri militari pietreni au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție pentru stingerea incendiului.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars o scară interioară din lemn, curele de transmisie, uleiuri depozitate sub scară, tâmplărie din lemn și s-au degradat utilaje(valț maciniș), planșeu din lemn, tencuiala de la etajul I și tâmplăria din lemn.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “autoaprindere”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marți, 10.04.2018, la ora 14:39, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială complexă de interv complexă de prima interventie la incendii, salvare și prim ajutor (ACPI), pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, pe timpul deplasării, în localitatea Zănești.
În urma producerii incendiului, autoturismul a ars în întregime.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la tabloul de distribuție”. (vezi articol – AICI)

Marți, 10.04.2018, în jurul orei 15:46, Detaşamentul de pompieri Roman a intervenit, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje (fânărie) din comuna Botești, sat Barticești.
Timp de aproximativ 2 ore, două echipaje de pompieri militari au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție pentru stingerea incendiului, la intervenție participând și doi voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherăești.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars fânăria construită din lemn cu învelitoare din tablă având o suprafață de cca. 140 metri pătrați și aproximativ 400 kg lucernă.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “foc deschis în spații deschise”.

PUBLICITATE