Neamț: Trei incendii stinse de pompieri în acest weekend

Vineri, 21.07.2017, la ora 10:29, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Pildeşti, comuna Cordun. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cordun. Datorită intervenţiei prompte şi rapide, flăcările nu s-au propagat la întreaga construcţie.
În urma evenimentului au ars cca. 120 mp acoperiş realizat din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, materialele depozitate în podul construcţiei(motofierăstrău, două casetofoane).
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric neizolat corespunzător”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 21.07.2017, la ora 12:28, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în satul Gura Văii, comuna Girov. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Girov.
În urma evenimentului au ars cca. 10 tone de lucernă aflată în trei stoguri şi cca. 30 baloţi de lucernă.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Vineri, 21.07.2017, la ora 20:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autocamion(TIR) în satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului.
În urma evenimentului au ars capitonajul, conducte de aer şi conducte de la capul tractor.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric neizolat corespunzător”.

PUBLICITATE