NEAMȚ – Trei escroci i-au furat unui bătrân, dintr-un portofel, peste 30.000 lei


Având în vedere incidența evenimentelor de tipul furtului din locuințe, prin distragerea atenției, produse în această perioadă a anului, recomandăm cetățenilor să nu permită accesul în curți/locuințe a persoanelor necunoscute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Readucem în atenție faptul că pentru sustragerea de bunuri din locuințe, infractorii apelează la diferite pretexte, de la vânzarea de produse la cumpărarea tichetelor de călătorie, nuci, sau schimbarea unor bancnote. Astfel, aceștia reușesc să observe locul unde persoana vătămată își depozitează economiile și prin distragerea atenției, sustrag bunurile, ori revin pe timp de noapte cu același scop.

Un astfel de caz a avut loc, ieri, în jurul orei 16.00, în localitatea Timișești, când la locuința unui bărbat de 70 de ani a oprit un autovehicul de culoare gri închis din care a coborât un bărbat, ce l-a întrebat dacă nu are nuci de vânzare.
Persoana vătămată a dat curs solicitării, iar într-un moment de neatenție, i-a fost sustras din locuință un portofel în care se afla suma de 3.600 euro şi 17.400 lei.

Polițiștii au demarat cercetările și au stabilit că autorul mai era însoțit de alte două persoane, un bărbat și o femeie, iar autoturismul folosit avea plăcuțe cu numere de înmatriculare din Italia, fiind un VW Passat Break, model 2001-2005.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și în vederea identificării autorilor. Orice persoană, care deține informații despre astfel de evenimente sau care observă persoane cu un comportament similar, este rugată să anunțe Poliția!

D.M.B.
PUBLICITATE