Neamț: Șapte șoferi prinși fără permis sau sub influența alcoolului în doar 12 ore

În seara zilei de 24.06.2017, orele 18.00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Izvoare, au oprit în trafic o autoutilitară, înmatriculată în Italia. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 50 de ani din Piatra Neamţ, care nu avea asupra sa documentele sale si ale autovehiculului condus. Întrucât acesta emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Neamț, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru lipsa documentelor și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamt au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Speranței din Roznov, fiind sub influența alcoolului. Polițiștii au testat conducătorul auto, care emana halenă alcoolică, rezultatul testării indicând o valoare de peste 0.40 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că bărbatul nu poseda permis de conducere.

Un alt conducător auto, aflat sub influența alcoolului, a fost depistat în orașul Târgu Neamț, în jurul orei 20.40. Polițiștii Formațiunii Rutiere Târgu Neant au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Târgu Neamț. Acest a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost pozitiv

În jurul aceleiași ore, un alt echipaj de poliție din cadrul Politiei orașului Târgu Neant a oprit în trafic un autoturism înmatricualt în județul Constanța. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că șoferul, un tânăr de 21 de ani din Târgu Neamț, nu poseda permis de conducere

Tot în seara zilei de 24.06.2017, orele 23.20, polițiștii Postului de Poliţie Dochia, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii, au observat în trafic un autoturism, care, la vederea autospecialei de poliție, a fost oprit brusc, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului. Acesta a fost interceptat de polițiști și întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat să efectueze testul alcoolscopic. Conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani, din Dochia a refuzat, fiind condus la Spitalul Judeţean Neamţ, unde i-a fost recoltată o probă biologică pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, din verificări a rezultat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În noaptea de 24/25.06.2017, în jurul orei 03.10, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ a oprit, în trafic, pe str. Orhei un autoturism, al cărui conducător auto emana halenă alcoolică. Acesta, un bărbat de 31 de ani, din Piatra Neamț a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice conducătorului auto, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În dimineața zilei de 25.06.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au oprit o autoutilitară care circula pe DN15D în localitatea Horia, fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare au fost reținute pentru faptul că autoutilitara nu avea asigurare valabilă. Conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani, din Roman este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier și pentru tragerea la răspundere penală a celor implicați.

Poliția Neamț: Reamintim conducătorilor auto că polițiștii nemțeni, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. 

PUBLICITATE