Neamț: S-a dus să se întâlnească cu un prieten iar familia a dat-o dispărută

O tânără de 16 ani a fost dată dispărută la mai puțin de o oră după ce a ieșit să se întâlnească cu un prieten. Polițiștii au găsit-o imediat, alături de un tânăr de 18 ani, pe raza comunei Piatra Șoimului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 23.11.2017, în jurul orei 22.30 polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră de 16 ani din Cândești a plecat de la domiciliu fără spune părinților.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate pe raza comunelor Cândeşti şi Piatra Şoimului, au identificat minora pe strada Albiţeni din Piatra Şoimului, împreună cu un tânăr de 18 ani.

Aceasta a fost preluată de polițiști și încredințată familiei, stabilindu-se că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

IPJ Neamț: ATENȚIE PĂRINȚI!

Conform unor studii de caz pe tema plecărilor voluntare, au fost identificați următorii factori ce influenţează decizia minorului de a pleca de acasă şi/sau refuzul întoarcerii la domiciliu: •Neglijarea minorului; •Conflictele în familie sau consumul de alcool; •Starea materială precară, ce determină neglijarea funcţiei educative a familiei şi plasarea ei la periferia preocupărilor faţă de copii; •Lipsa unei comunicări corespunzătoare, reale, autentice cu părinţii; •Nesupravegherea de părinţi, aparţinătorii legali ori factorii responsabili din unităţile de ocrotire; •Lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude, părinţii sau aparţinătorii legali fiind plecaţi la muncă în străinătate; •Abandonul şcolar sau acumularea de absenţe şi rezultate negative la şcoală; •Anturajul negative, spiritul de aventură, libertinajul, vagabondajul

CE ÎNSEAMNĂ SĂ VĂ PROTEJAŢI COPILUL
Fiţi prietenul copilului dumneavoastră şi nu inchizitorul său. Staţi de vorbă des şi prietenos cu copilul dumneavoastră, astfel încât el să aibă încredere să vă spună ce probleme are, dacă se simte speriat sau ameninţat Permanent acţionaţi păstrând respectul de sine al copilului dumneavoastră. Cunoaşteţi cercul de prieteni al copilului dumneavoastră. Învăţaţi-vă copilul să nu meargă cu persoane necunoscute şi să vă spună dendată ce un necunoscut încearcă să-l abordeze nefiresc. Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă! Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni! În niciun caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext. În cazul dispariţiei copilului, alertaţi imediat Poliţia la numărul de telefon 112 sau sunaţi la numărul 116.000.

PUBLICITATE