Neamț: Reținuți pentru tentativă de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul’’

La data de 20 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției de Poliție Dulcești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 65 ani, din Horia ar fi fost victima unei infracțiuni de tentativă de înșelăciune, prin metoda ,,Accidentul,,.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imediat, la fața locului, s-a deplasat un echipaj de poliție care a identificat în apropierea locuinței persoanei vătămate un bărbat de 47 ani, din Suceava și o minoră de 17 ani, din Botoșani.

Aceștia urmau să ridice suma de 7000 euro de la persoana vătămată, care însă a sesizat poliția, moment în care s-a realizat flagrantul. În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute de polițiști și introduse în arestul IPJ Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activității infracționale.

Vă recomandăm în continuare, să nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, cu atât mai mult, să nu înmânați bani necunoscuților care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

De ştiut pentru tineri, având în vedere că grupul țintă al acestor infracțiuni sunt persoanele vârstnice:

Părinţii sau bunicii dumneavoastră trebuie informaţi şi sprijiniţi, pentru a nu deveni victimele acestor infractori! Este important să dezbateţi aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:
• În cazul în care sunt sunaţi de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situaţie de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, ci din contră, să adreseze întrebări şi să solicite informaţii despre presupusul accident (unde s-a produs, spitalul sau secţia de poliţie unde s-ar afla ruda în cauză);
• Să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locaţie), pentru a verifica informaţiile primite;
• Să sune de urgenţă la numărul 112, pentru a solicita sprijinul poliţiei. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă!

Dacă sunteţi victimă sau martor a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112!

PUBLICITATE