În Neamț, PSD a câștigat cu UNPR „la masa verde”


PSD Neamț a câștigat un „meci” important cu singurul partid care ar fi putut să ia din voturile bazinului electoral de stânga. În urma unui pact „dictat” de la București, membrii și candidații UNPR Neamț vor participa pe liste comune cu PSD în judeţul Neamţ la alegerile locale din 5 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, 20 aprilie, a fost semnat un protocol de colaborare între UNPR și PSD pentru judeţul Neamţ. În urma acestei decizii, senatorul Liviu Bumbu, președintele filialei UNPR Neamț, și-a dat demisia iar protocolul a fost semnat de noul președinte numit, Florentina Moisă Vasiliu.

„Din punctul meu de vedere, e o repriză a unui meci PSD Neamț – UNPR Neamț, câștigat la masa verde. E foarte ciudat ce se întâmplă pentru că nouă ni s-au spus alte lucruri, să maximizăm rezultatele, să muncim și acum ce facem?

Vom avea discuții cu ceilalți colegi pentru că majoritatea lor spun că ei au venit să candideze de pe UNPR și nu în alianță. Dacă ar fi vrut să facă alianță cu PSD-ul, o făceau de la început, dar oamenii tocmai de asta au venit la UNPR, că nu facem nicio alianță cu PSD-ul. Dacă lucrurile vor rămâne așa, cu siguranță vor mai fi demisii în UNPR. Mâine, vom lua o decizie în această privință.

Este clar că PSD-ul s-a speriat de posibilitatea ca UNPR-ul să ia destul de multe voturi încât să-i încurce. Probabil nu le ieșeau lor numărul de consilieri județeni și anumite primării și le încurcam calculele.” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Daniel Vasiliu.

„Pe plan local, reprezentanții UNPR nu au luat în calcul o alianță cu PSD, mai ales una făcută pe genunchi și pe ultima sută de metri. În condițiile în care se va merge pe această alianță impusă de la București, sunt convinsă că la nivel local, la nivelul județului, va exista o întâlnire de prezentare a situației și împreună cu toți colegii de la UNPR, mai mult sau mai puțin de acord cu alianța, vom lua o hotărâre. În principiu deranjează destul de mult modalitatea în care s-a procedat și probabil, în urma acestor discuții s-ar putea să existe și varianta candidaturilor independente” – a declarat Aurelia Simionică

PUBLICITATE