Neamț: Proiectil neexplodat, din Al Doilea Război Mondial, găsit în comuna Răucești

Marți, 05.06.2018, la ora 11:37, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre faptul că în comuna Răucești, satul Oglinzi a fost descoperită muniție neexplodată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 75 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 71 de ani, în timp ce se afla cu vitele pe pășunea localității.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;
PUBLICITATE