Neamț: Prinși în flagrant cu plase și toate ustensilele necesare braconajului piscicol

Efective ale Poliției TF, ANCPB , Jandarmeriei cât și a Postului de Poliție Ceahlău, împreună cu Asociația Lupul Cenușiu, au prins în flagrant doi suspecți acuzați de braconaj piscicol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In ziua de vineri, angajatii ai serviciului de paza a AVPS Lupul Cenusiu aflati intr-o patrulare in zona Dosul Ratisului-Fartagi au observat o activitate intensa pe malul opus in zona valea Rotarului.

Braconierii instalau plase pe sub gheta lacului, nestingheriti, ziua in amiaza mare. Cum provocarea era sa-i prindem in flagrant si nu sa tot captruram doar plase am instalat un dispozitiv de monitorizare. Zilnic, aproape la aceleasi ore, cei doi suspecti – L. P. zis TARZANEL (poate cel mai aprig si mai experimentat braconier din zona) si D. I., ambii din Bistricioara, montau noi linii de plase cu lungimi de aproximativ 100 m sub gheata lacului. In cursul zilei de ieri au inceput sa scoata pestele ruland plasele intre cele doua ochiuri de gheata.

A fost momentul declansarii operatiunii de prindere in flagrant. Efective ale Politiei TF , ANCPB , Jandarmeriei cat si a Postului de Politie Ceahlau, (institutii anuntate cu 24 de ore inainte) impreuna cu angajati si membrii pescari ai asociatiei Lupul Cenusiu au ocupat pozitii pe ambele maluri ale lacului asa incat braconierii sa nu poate scapa. In jurul orei 16 au fost capturati in apropierea autovehiculului ascuns in padure avand asupra lor peste si plase si toate ustensilele necesare braconajului piscicol.
Multumim tuturor institutiilor implicate si care au contribuit la aceasta actiune de succes. – este mesajul celor de la AVPS Lupul Cenușiu

PUBLICITATE