Neamț: Primele măsuri la Spitalul Județean după ancheta în cazul tinerei care a murit după ce a născut

Moartea unei tinere de 23 de ani care dăduse naștere unei fetițe scoate la iveală lucruri noi și au fost luate primele măsuri în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform directorului spitalului, medicul cardiolog de gardă din ziua nefericitului eveniment, Lucia Chetreanu, nu are competență de ecocardiografie, lucru pe care l-a descoperit recent, în urma anchetei.

În legătura cu doamna doctor Lucia Chetranu, am aflat că nu are competență de ecocardiografie și am dat o decizie internă ca să nu mai facă ecocardiografii până la finalizarea anchetei. Cursul l-a făcut dar nu și-a luat competența.” – ne-a declarat Cristina Atănăsoaie Iacob

Deși ancheta se află în derulare și se va finaliza după ce vor primi rezultatul examenului histopatologic, directorul SJU Piatra-Neamț a luat câteva măsuri la nivelul Secției de Obstetrică-Ginecologie.

Ancheta se va finaliza când va veni examenul histopatologic. Atunci conducerea spitalului va da un verdictul final. Deocamdată am stabilit câteva măsuri organizatorice și la nivelul Secției de Obstetrică-Ginecologie.
– Fiecare gravidă va face o electrocardiogramă la internare.
– Orice modificare a stării de sănătate a gavidei va fi văzută de medicul cardiolog de gardă.
– Medicii de gardă pe Secția de Obstetrică-Ginecologie, am stabilit să vadă toate cazurile de internare, chiar daca medicii curanți sunt alții. Medicii curanți pot veni să-și vadă pacientele dar medicul de gardă va avea toată responsabilitatea cazului.” – a mai spus Cristina Atănăsoaie Iacob

Vezi și „Sacrificiul suprem” de la Spitalul Județean Neamț, cercetat pentru ucidere din culpă

PUBLICITATE