Neamț: Prejudiciu de peste 650.000 lei într-un dosar de evaziune fiscală. Un bărbat din Piatra-Neamț, reținut

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamţ au dispus măsura reţinerii unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Piatra Neamț, bănuit că ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unei societăți în domeniul construcțiilor, achiziții de mărfuri fictive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Ancheta în cauză a pornit prin sesizarea polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu privire la implicarea reprezentantului persoanei juridice vizate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Activitatea ilicită s-ar fi desfășurat în perioada 01.01.2014 – 31.12.2014, când bărbatul ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a unei societăți comerciale achiziţii de mărfuri şi servicii de la 6 parteneri comerciali, achiziţii ce ar fi operaţiuni fictive.

În urma acestor operațiuni nereale, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu o sumă de peste 650.000 RON.

În urma audierilor efectuate, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Neamț.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE