Neamț: Polițiștii au deschis un dosar penal după incidentul de la Durău

ACTUALIZARE: Neamț: Cine sunt victimele și cum a decurs intervenția de la Durău

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reprezentanţii Poliţiei Neamţ au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după incidentul de la Durău, unde o terasă din lemn s-a prăbuşit, duminică (15 iulie) seara, în timpul unei nunţi, 18 persoane fiind rănite.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat că polițiștii au acționat cu prioritate pentru salvarea victimelor în faza incipientă și pentru fluidizarea traficului rutier în vederea facilitării facilitării intervențiilor echipajelor medicale. În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim că autorităţile din judeţul Neamţ au activat planul roşu de intervenţie în cazul unui incident petrecut duminică (15 iulie), în jurul orei 20:00, la o nuntă organizată la pensiunea Vânătorul din localitatea Durău, 18 persoane participante la eveniment având de suferit în urma ruperii terasei unităţii.

În total, la eveniment se aflau aproximativ 400 de persoane iar pe terasă, la momentul incidentului, se aflau în jur de 40 de persoane care s-au prăbușit în gol de la 4-5 metri.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Neamț au fost 18 victime. 15 au fost transportate la Toplița și 3 s-au prezentat cu mijloace proprii la spital (două la Piatra-Neamț și una la Bicaz). Victimele transportate la Toplița au fost preluate și duse la UPU Târgu-Mureș. La locul incidentului, trei victime au fost evaluate la cod roșu, restul la cod galben.

La UPU Tîrgu Mureș, unul a fost evaluat la cod roşu, 11 pacienţi la cod galben şi trei la cod verde.

Medicul-șef de gardă de la UPU Tîrgu Mureș a declarat, în exclusivitate pentru realitateademures.net, că în acest moment, din cele 15 victime transportate la Tîrgu Mureș, 6 se află încă în investigații la Unitatea de Primiri Urgențe, 5 au fost internate în clinici medicale de specialiate, iar 4 au fost lăsați la domiciliu.

Starea pacienților internați este stabilă.

Vezi și [FOTO] Primele imagini cu incidentul de la nunta din Neamţ. Bilanțul la ora 22.00: 18 răniți

Vezi și [FOTO] Nuntă cu 18 răniți în Neamț: Planul ROȘU s-a încheiat, Petrecerea CONTINUĂ!

PUBLICITATE