Neamț: Polițiștii au confiscat în aceste zile 11809 de petarde și 16 artificii, deținute ilegal

Polițiștii nemțeni au acționat zilnic pentru descurajarea deținerii și folosirii ilegale a articolelor pirotehnice și implicit pentru prevenirea oricăror evenimente negative ce ar fi putut afecta liniștea și siguranța cetățenilor. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în preajma ajunului Anului Nou, polițiștii au confiscat aproape 12000 de petarde și 16 artificii oferite spre vânzare de persoane neautorizate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În dimineața zilei de 30 decembrie 2017, polițiștii Serviciul Arme Explozivi si Substanţe Periculoase au prins în flagrant un tânăr de 18 ani, din Piatra Neamț care oferea spre vânzare publicului mai multe obiecte pirotehnice din portbagajul unui autoturism. În autoturism au fost găsite 167 de cutii cu câte 60 de bucăți petarde fiecare și 9 baxuri cu câte 20 de bucăţi pocnitori. Polițiștii au confiscat toată marfa deținută ilegal de tânăr, respectiv 10200 de petarde, în valoare de aproximativ 1000 de lei.

Alte două constatări similare au fost realizate de polițiștii romașcaniîn ziua de 31 decembrie, în jurul orei 10.00, pe raza municipiului Roman. Polițiștii au surprins în flagrant două persoane, o femeie de 29 de ani și un bărbat de 38 de ani, ambii din Roman, în timp ce ofereau spre vânzare articole pirotehnice într-o parcare din centrul orașului.

Asupra femeii au fost găsite au fost găsite 249 bucati petarde, iar în cazul bărbatului au fost găsite 1260 de pocnitori şi 6 artificii clasa a II a. Ambii sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept si comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni,

Tot în ziua de 31 decembrie 2017, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției mun. Roman a surprins în flagrant în faţa unui complex comercial de pe strada B-dul Roman Muşat, un romașcan de 49 de ani, care încerca să comercializeze 100 de petarde şi 10 artificii

În toate cazurile s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

PUBLICITATE