Neamț – Peste 400 de poliţişti, la datorie de Anul Nou


Peste 400 de poliţişti vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Anului Nou să fie petrecută în liniște și siguranță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliţiștii nemțeni sunt la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada premergătoare și de sărbătoarea Anului Nou, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, peste 400 de poliţişti vor acţiona, în această perioadă, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale sau artistice.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, 290 sunt de la structurile de ordine publică, 74 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, peste 170 de patrule de siguranţă publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 38 de autospeciale, dintre care 23 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

În ceas de sărbătoare, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț
urează nemțenilor sănătate, armonie și bucurii,
iar Noul An să fie încununat de realizări.
Sărbători în siguranță și liniștite alături de cei dragi !

D.M.B.
PUBLICITATE