Neamț, pe locul 26 în topul județelor care au atras cei mai mulți turiști străini


Numărul străinilor care s-au cazat în România a crescut în primele opt luni din acest an cu 10%, până la 1,6 milioane de turişti străini, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor de la Statistică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

BraȘov, Sibiu, Timiş şi Cluj au atras în primele opt luni din acest an 270.000 de turişti străini în hotelurile, pensiunile sau vilele turistice, adică 16% din totalul vizitatorilor străini ce s-au cazat, fiind judeţele care ocupă poziţii fruntaşe în topul celor mai căutate destinaţii din ţară de către străini, după Bucureşti, care a avut 692.000 de turişti ce s-au cazat în unităţi turistice, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Statistică.

14-top-turistiConform ZF, județul Neamț se află dincolo de jumătatea clasamentului în topul județelor care au atras cei mai mulți turiști străini în perioada ianuarie-august 2016. La nivel național, județul Neamț se află pe locul 26, cu 6.630 de turiști, în perioada ianuarie-august 2016
Astfel, în regiunea Moldovei, județul nostru se află departe de Suceava și Iași, care au avut câte 30.000 de turiști de la începutul anului.

Străinii au lăsat pe deplasările în România un miliard de euro în ianuarie-august anul acesta, nivel în uşoară creştere faţă de perioada anterioară a anului trecut. Pe de altă parte, românii au cheltuit în străinătate 1,2 miliarde de euro, nivel similar cu cel din ianuarie-august anul trecut, balanţa din turism fiind pe un deficit de 200 de milioane de euro, potrivit datelor de la BNR

D.M.B.
sursa: zf.ro
PUBLICITATE