Neamț: Patru poliţişti rutieri, trimişi în judecată pentru luare de mită

Patru poliţişti de la Serviciul Rutier din Târgu-Neamţ au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Totodată, doi civili au fost trimişi în judecată, în acelaşi dosar, pentru dare de mită. – informează un comunicat DGA

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus trimiterea în judecată, la data de 28.06.2018, a patru agenți de poliție din cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției oraș Târgu Neamț și a două persoane fără calitate specială  pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual respectiv dare de mită.

În fapt, în perioada 24 aprilie – 17 mai 2016, agenții de poliție au pretins și primit  sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei,  pentru a nu aplica sau pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai ușoare unor conducători auto, cu ocazia constatării unor încălcări ale normelor privind regimul circulației rutiere.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a  lucrătorilor de politie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, care au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală.

PUBLICITATE