Neamț – Patru persoane cercetate în urma perchezițiilor de astăzi (7 februarie)

Patru persoane, între care şi un funcționar de la Casa de Pensii Neamţ, sunt cercetate în libertate într-un dosar de fapte de corupţie privind dosare de pensionare care ar conţine acte medicale false. Poliţiştii au ridicat mai multe documente falsificate utilizate la dosarele de pensionare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai multe percheziţii au fost efectuate, astăzi (7 februarie), în Neamţ şi Gorj, într-un dosar de corupţie instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cele două judeţe. Percheziţiile au avut loc la domiciliile unor persoane suspectate că au falsificat documente pentru întocmirea unor dosare de pensionare. (vezi articolul – AICI)

Descinderi au fost făcute într-o singură comună din Gorj, fiind vizată o persoană care ar fi falsificat documente pentru întocmirea unor dosare de pensionare. Acesta ar fi falsificat documente ce atestau existenta unor boli şi care ar fi fost depuse la dosarele de pensionare. Ulterior, dosarele ar fi fost înregistrate şi cu ajutorul unui funcţionar de la Casa de Pensii Neamţ. – conform News.ro

”Nu are nicio calitate specială. Este pur și simplu un individ care falsifica documente pentru cetățeni din Neamț. Dosarele de pensionare erau utilizate în Neamț. Nu se fac audieri. Este vorba de patru persoane, care vor fi cercetate în libertate. La percheziții au fost ridicate documente relevante pentru probatoriu. Este vorba despre documente falsificate. Traficul de influență este pentru funcționarul de la Casa de Pensii de la Neamț”, a declarat pentru Gorjeanul,  Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

D.M.B.
PUBLICITATE