Neamț: Patru minori, printre care o fată de 15 ani, reținuți de polițiști pentru mai multe furturi

În noaptea de 19/20 noiembrie a.c., o patrulă din cadrul Poliției municipiului Roman, a depistat pe strada Roman Mușat un grup de 3 tineri care aveau un comportament neadecvat, având și urme de var pe articolele de îmbrăcăminte. Aceștia au fost conduși la sediul poliției unde le-a fost stabilită identitatea, respectiv toți minori, cu vârste de 17 ani( doi dintre aceștia) și 15 ani, având domiciul pe raza județului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetărilor, polițiștii romașcani au stabilit că aceștia sunt suspecți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat după cum urmează:

În seara zilei de 19 octombrie, în jurul orelor 22.00, unul din cei doi minori de 17 ani însoțit de minorul de 15 ani și o fată minoră de 15 ani, au sustras un autoturism aflat într-o parcare amenajată situată pe raza municipiului Roman. Din municipiul Roman aceștia s-au indreptat spre localitatea Poienari iar pe traseu l-au intâlnit pe al doilea minor de 17 ani, care, s-a alăturat grupului. Datorită unei defecțiuni a mașinii furate, cei patru minori au abandonat-o și au revenit în municipiul Roman cu un autoturism de ocazie.

Minorii s-au deplasat pe strada Anton Pann, unde prin efracție au pătruns într-un garaj de unde au sustras mai multe bunuri pe care le-au depozitat într-un autoturism abandonat. Minora de 15 ani a asigurat paza autoturismului abandonat, unde au fost depozitate bunurile sustrase iar ceilalți minori s-au deplasat la un apartament situat la etajul I al unui bloc de locuințe, unde prin efracție au pătruns în interior și au sustras, un TV LCD , 1 smartphone și o suma de bani.

După comiterea furtului, minorii au transportat bunurile la autoturismul abandonat. După comiterea acestui ultim furt, minora a rămas de paza la autoturismul abandonat iar ceilalți trei minori s-au deplasat pe strada Roman Mușat unde au fost opriți de o patrulă de poliție. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au depistat și minora de 15 ani, iar bunurile sustrase au fost recuperate integral și restituite părților vătămate.

Cei patru minori au fost reținuți pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar la data de 20 octombrie, Judecătoria Roman a dispus arestarea băieților pentru o perioadă de 30 zile, iar împotriva minorei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii romașcani au depistat alți doi minori cu vârste de 14 ani, ambii domiciliați în Roman, iar în urma cercetărilor, s-a stabilit că aceștia sunt suspecți de comiterea în luna septembrie a.c., a unui număr de 3 infracțiuni de furt și 2 intracțiuni de tentativă de furt.
Minorii au fost reținuți pe baza de ordinanță de reținere iar la data de 21 septembrie Parchetul de pe lăngă Judecătoria Roman a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

PUBLICITATE