Neamț: Patru dintre victimele accidentului de la Viișoara, înmormântate la Budești

Sâmbătă, 7 aprilie 2018, în biserica din parohia Budești, comuna Făurei, un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Dragoș Munteanu a săvârșit slujba de înmormântare pentru patru dintre cele nouă persoane decedate în tragicul accident rutier petrecut în localitatea nemțeană Viișoara, în data de 4 aprilie. – notează epr.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În Sfânta și Marea zi de Sâmbătă din Săptămâna Pătimirilor, comunitatea din satul Budești, comuna Făurei a fost în doliu, suferind alături de familiile înlăcrimate ale celor patru persoane care și-au aflat sfârșitul vieții în tagicul accident petrecut în localitatea Viișoara de lângă Piatra Neamț, unde o autoutilitară în care se aflau alături de alte 6 persoane a căzut  într-un canal colector al râului Bistrița. Doar o singură persoană din cele zece a supraviețuit.

Slujba de prohodire a fost săvârșită în data de 7 aprilie de un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Dragoș Munteanu, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în prezența a câteva sute de credincioși care au dorit să-și arate compasiunea față de rudele celor răposați.

După săvârșirea slujbei de înhumare, părintele protopop a transmis familiilor îndoliate cuvântul de mângâiere al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Totodată, Ierarhul și-a exprimat speranța că Dumnezeu va primi sufletele lor în ceruri și va purta de grijă familiilor rămase fără sprijin.

Vârsta tânăra a celor decedați, condițiile în care și-au aflat sfârșitul vieții și statutul social al famililor lor rămase fără sprijin au sensibilizat întreaga comunitate din Budești, dar și pe lcuitorii din satele învecinate. Totodată, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, la initiativa și cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la care s-a adăugat și sprijinul venit din partea conducerii Consiliului Județean Neamț a făcut toate demersurile pentru buna organizare și finalizare a funeraliilor, suportând cheltuielile aferente achiziționării obiectelor funerare necesare înhumării, servirii mesei pentru persoanele prezente la înmormântare, precum și împlinirii tuturor celorlalte tradiții românești legate de acest ritual.

Vezi și Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț. Cel puțin 7 persoane au murit (Cod ROȘU)

sursa: epr.ro
PUBLICITATE