Neamţ: O femeie a murit într-un incendiu, în această dimineață. Cauza: acțiune iresponsabilă

O femeie în vârstă de 81 de ani a murit, în această dimineaţă, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa, în comuna Borleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat două autospecialele de stingere și o ambulanță Smurd de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț

Potrivit ISU Neamț, în casa unde s-a produs incendiul se aflau două persoane. Vecinii au sărit în ajutor şi au reuşit să evacueze persoanele din imobil, însă una dintre ele (femeia de 81 de ani) s-a intoxicat cu fum şi a suferit arsuri, decedând în ciuda manevrelor de resuscitare ale cadrelor medicale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea iresponsabilă a unei persoane. Pe surse, se pare ca victima avea Alzheimer. În plus avea obiceiul ca în ultima perioadă să facă „ghemuri” din materiale textile pe care ulterior le arunca în foc.

Au ars: o cameră, un hol și o baie dintr-o anexă. Au fost salvate: o cameră, casa de locuit și un atelier. Acțiunea pompierilor a durat aproximativ două ore.

După lichidarea incendiului, la întoarcerea către bază,  două autospecialele nu au reuşit să urce o pantă, din cauza condiţiilor de drum, respectiv din pricina zăpezii. Până la urmă a fost adus un buldoexcavator de la SVSU Borleşti, iar vehiculele au fost tractate de acolo.

PUBLICITATE