Neamț: Misiunea continuă pe DN2. Se intervine cu macaraua pentru autocisterna răsturnată

ACTUALIZARE: Neamț: Intervenția pentru degajarea cisternei, s-a încheiat. Traficul rutier a fost reluat pe DN 2 (E 85)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O autocisternă înmatriculată în Ucraina, plină cu butanol şi octanol, s-a răsturnat sâmbătă (24 februarie), în jurul orei 12:00, în judeţul Neamţ, pe E 85 (DN 2), la sensul giratoriu de la intersecția Roman-Iasi-Suceava. (la aproximativ zece kilometri de municipiul Roman). Nu au rezultat victime în urma evenimentului. (vezi articol și foto – AICI)

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU şi ale ambulanţei. Cisterna are 23 de tone de gaz, iar reprezentanții ISU Neamţ au declarat că nu au existat scurgeri ale conţinutului cisternei, doar scurgeri ale rezervorului autocisternei, motiv pentru care circulaţia rutieră a fost oprită şi deviată pe rute ocolitoare.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române pe DN2, în zona localităţii Traian, judeţul Neamţ, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă), o cisternă încărcată cu butanol s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Încărcătura nu a fost afectată, însă au fost scurgeri uşoare de motorină.

Misiunea continuă și în această seară (ora 22:30) și se lucrează pentru ridicarea tirului cu o macara de mare tonaj, informează ISU Neamț.

foto: ISU Neamț
PUBLICITATE