Neamț: Izvorul nesecat al minunilor Maicii Domnului de la Horăicioara

La Mănăstirea Horaiţa se organizează în fiecare an, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, un lung și smerit alai de la Horaiţa la Horăicioara. Sute de credincioși, veniți din toate părțile, o slăvesc pe Maica Domnului, cea care nu și-a depărtat mila Sa de la noi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Părintele Spiridon de la Mănăstirea Horaița își amintește că în ’95, pe când la Horăicioara era egumen Părintele Naum, a venit la mănăstire o bătrânică care își pierduse vederea. Familia a adus-o și femeia s-a închinat la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, aflată în pridvorul bisericii. Cu multă dragoste, părintele a îndemnat-o să meargă la izvor, să ia apă și să-și spele ochii, iar mai apoi să bea, și într-adevăr femeia și-a recăpătat vederea.

De atunci și până astăzi, izvorul minunilor Maicii Domnului de la Horăicioara nu a secat, mângâind dureri de nevindecat, alinând suferințe adânci și biruind moartea cea sufletească.

Acest izvor, singura sursă de apă din împrejurimi, a fost binecuvântat cu darul tămăduirii bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor care veneau cu credinţă la Maica Domnului de la Horăicioara. Renumele său a impus alegerea celui de-al doilea hram al mănăstirii: „Izvorul Tămăduirii”, pe lângă cel dintru început, „Buna Vestire”.

sursa: doxologia.ro
PUBLICITATE