Neamț: Intervențiile pompierilor în weekend: Opt incendii și un cal căzut într-o rigolă de scurgere a apei

Vineri, 20.04.2018 la ora 15.54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la locuința lui C.L cu propagare la locuinta lui U.M.., din comuna Trifești, sat Trifești. La locul evenimentului s-au deplasat zece subofiţeri cu trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă şi o ambulanță S.M.U.R.D. (E.P.A.) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. În urma evenimentului au ars: o magazie, anexe gospodărești și aproximativ 5 tone de lucernă.
Două persoane au suferit atac de panică refuzând transportul la spital.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,jocul copiilor cu focul mai mici de 6 ani”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 20.04.2018 la ora 20.49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la locuința lui A.P., din comuna Icușești, sat Mesteacăn. La locul evenimentului s-au deplasat șase subofiţeri cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă şi o ambulanță S.M.U.R.D. (E.P.A.) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. În urma evenimentului a ars un stog de fan de aproximativ 5 tone de lucernă.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,, acțiune intenționată”.

Sâmbătă, 21.04.2018 la ora 06.03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la locuința lui P.A. din comuna Grumăzești, sat Curechiștea. La locul evenimentului s-au deplasat opt subofiţeri cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma evenimentului au ars: 80 mp. acoperiș confecționat din astrereală lemn cu învelitoare din azbociment, planșeu lemn pe o suprafață de aproxim ativ 40 mp., și obiecte de mobilier.Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,fumatul în locuri neprotejate”.

Sâmbătă, 21.04.2018 la ora 13.37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț pe Dealul Cozla. La locul evenimentului s-au deplasat patru subofiţeri cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. În urma evenimentului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,fumatul în locuri nepermise”.

Sâmbătă, 21.04.2018 la ora 14.41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Ghindăoani La locul evenimentului s-au deplasat nouă subofiţeri cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma evenimentului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1500 mp și aproximativ 1000 mp. litieră.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,foc deschis în spații deschise”.

Sâmbătă, 21.04.2018 la ora 17.32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Butnărești comuna Secuieni La locul evenimentului s-au deplasat șapte subofiţeri cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. (E.P.A.) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. În urma evenimentului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,foc deschis în spații deschise”.

Duminică, 22.04.2018 la ora 05.20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară  în localitatea Văratec comuna Agapia La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer și 15 subofiţeri cu 4 autospeciale de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Proprietarul locuinței a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital de către un echipaj de ambulanță de la SAJ Neamț.  În urma evenimentului au ars: acoperiș locuință particulară pe o suprafață de aproximativ 200mp construit din astereală lemn și învelitoare șindrilă, bunuri materiale din interior (aparate electrocasnice, mobilier, articole de vestimentație, motoutilaje, documente personale ale membrilor familiei, sume de bani); anexe gospodărești (garaj construit din pereți lemn și acoperiș șindrilă pe cca 60mp, adăpost pentru păsări cu 38 de păsări,  lemne de foc cca 10 mc, adăpost furaje cu cca 300 kg).
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”.

Luni, 23.04.2018 la ora 03.13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară  în localitatea Hangu, comuna Hangu La locul evenimentului s-au deplasat 9 subofiţeri cu 2 autospeciale de intervenție cu apă și spumă și echipajul EPA din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț – Garda de intervenție Poiana Teiului. În urma evenimentului au ars: casă de locuit din bârnă lemn cu acoperiș astereala lemn și învelitoare tablă pe o suprafață de aprox. 80mp, circa 15 ml gard din lemn.
Cauza probabilă de producere a incendiului: ,,fumatul în locuri nepermise”.

Misiune salvare animal

Sâmbătă, 21.04.2018 la ora 20.20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre faptul că in mun. Roman un cal a căzut într-o rigolă de scurgere a apei La locul evenimentului s-au deplasat opt subofiţeri cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. (E.P.A.) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Pompierii militari au acționat pentru scoaterea animalului din rigolă.

PUBLICITATE