Neamț – Instituţia Prefectului a fost pichetată, astăzi (24 octombrie), de către profesori


Instituţia Prefectului a fost pichetată astăzi (24 octombrie), începând cu ora 14, de către peste 150 de profesori. Decizia participării la protest a fost luată în urma consultării membrilor de sindicat din unităţile de învăţământ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Principalele revendicări ale dascălilor sunt legate de prevederi legale privind salarizarea în sistemul de învăţământ. Aceştia mai sunt nemulţumiţi de tergiversarea elaborării şi adoptării Legii Salarizării Unitare, dar şi de alte neajunsuri şi disfuncţionalităţi din sistemul de educaţie.

Nevoile ne-au scos în stradă pentru că în sistemul de educaţie sunt din ce în ce mai multe probleme nerezolvate. (…) Dacă nu se face ceva concret de preşedinte, Parlament, Guvern, sistemul de învăţământ va intra în colaps. Nu cred că asta se doreşte, deşi se vorbeşte din ce în ce mai mult pe această temă” a declarat Gabriel Ploscă, liderul FSLÎ Neamţ.

O delegaţie a FSLÎ Neamţ a fost primită de conducerea Prefecturii Neamţ iar sindicaliştii şi-au prezentat revendicările în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, profesorii iau în calcul continuarea protestelor.

D.M.B.
PUBLICITATE