Neamț: Incidentul cu 18 răniți din Durău: Salonul închis și 20.000 lei amendă

Avand in vedere faptul ca, in data de 15.07.2018, in spatiul public au aparut informatii referitor la un eveniment organizat (nunta), desfasurat la un operator economic din Statiunea Durau, comuna Ceahlau, judetul Neamt, in timpul caruia a avut loc un accident cauzat de ruperea balustradei terasei care deserveste salonul, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Neamţ s-a autosesizat si a declanşat o acţiune operativa de control la unitatea in cauza – prestator de servicii de alimentatie publica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La fata locului s-a constatat ca informatiile se confirma – structura din lemn realizata pentru prelungirea terasei si balustrada aferenta (care deserveste salonul destinat acestor evenimente) s-a rupt si a fost afectata integritatea corporala a mai multor persoane.

Pentru nerespectarea prevederilor art. 7, lit c, liniuta a 2-a din OG21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare – [operatorii economici sunt obligati sa presteze numai servicii care nu afecteaza viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora]operatorul economic a fost sanctionat in conformitate cu prevederile art. 50, (1) lit a, cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei .

Totodata, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, in conformitate cu prevederile OG 21/1992 art. 55, alin. (2), lit. d,  echipa de comisari a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor in cadrul salonului pentru evenimente si a terasei din Durau, pana la remedierea deficientelor.

Atragem atentia tuturor operatorilor economici de pe raza judetului Neamt cu activitate specifica de prestari servicii ca au obligatia legala de a oferi pe piata doar produse si servicii care nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea si interesele economice ale consumatorilor

Operatorul economic va rămâne sub atenta noastră supraveghere şi, ca si pana acum, nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale.

Vezi și Neamț: Cine sunt victimele și cum a decurs intervenția de la Durău

comunicat - CJPC Neamț
PUBLICITATE