Neamț: Incendiu la o anexă gospodărească. Proprietarul a ajuns la spital cu arsuri

Luni, 23.04.2018, în jurul orei 12:19, Detaşamentul de pompieri Piatra Neamț a fost solicitat să intervină, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Rediu, sat Rediu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi şi de doi voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din orașul Roznov.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars cca. 50 metri pătrați din acoperișul anexei, realizat din lemn cu învelitoare din azbociment și aproximativ 500 kg fân.

Proprietarul, în vârstă de 59 de ani, a suferit arsuri pe spate și la nivelul capului, fiind preluat de echipajul de paramedici SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.

Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “foc deschis în spații deschise”.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii;
• Utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
• Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc).

PUBLICITATE