Neamț: Ieri, polițiștii au intervenit la două accidente rutiere cu victime

În ziua de 20 februarie a.c., polițiștii au intervenit la 2 accidente rutiere cu victime, la Borca și în Bicaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 20 februarie, un bărbat din Borca a condus un autoturism pe DN 17 B din direcția Broșteni spre Poiana Largului și a accidentat un pieton.
Șoferul, de 51 de ani, a acroșat cu oglinda laterală dreapta un bărbat, din Borca, care circula pe partea carosabilă în aceiași direcție.
În urma incidentului, pietonului în vârstă de 41 de ani, i-au fost acordate îngrijiri medicale, acesta refuzând transportul la spital.
Pietonul a fost testat alcoolscop, stabilindu-se că avea o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.

Cel de-al doilea eveniment rutier a avut loc pe raza orașului Bicaz, când un bărbat de 41 ani, din Iași, conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism și o remorcă, pe strada Capșa, din direcția Bicaz-Piatra Neamț.
Acesta, ar fi avut alte preocupări în timpul mersului și nu a observat o autoutilitară care circula în fața sa, a cărui conducător auto oprise lângă axul drumului și semnalizase intenția schimbării direcției de mers către stânga, moment în care a intrat în coliziune cu aceasta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a șoferului autoutilitarei, un bărbat de 39 ani din Bicaz, care a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE