Neamț: Hoțul de la Aqua Park Blue Eden a fost prins și reținut pentru 24 de ore

Polițiștii Postului de Poliție Alexandru cel Bun au reușit să depisteze un bărbat de 46 de ani, din localitate, care se sustrăgea urmăririi penale într-un caz de furt calificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul este bănuit că în ziua 02 ianuarie a.c. ar fi sustras bunuri din vestiarul unui complex de agrement din localitatea Alexandru cel Bun.

Vezi și Neamț: Hoțul de la Aqua Park Blue Eden a fost identificat. Este un bărbat de 46 de ani

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul ar mai fi sustras bani și dintr-un alt vestiar, în aceeași zi.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, polițiștii l-au capturat pe raza localității Viișoara, în timp ce se afla într-un autoturism, ca pasager.

Bărbatul a fost preluat la sediul poliției, iar după documentarea activității infracționale a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru recuperarea prejudiciului, de circa 3500 de lei și în vederea tragerii la răspundere penală a făptuitorului.

Adoptarea unei conduite preventive şi acordarea unei atenţii sporite protejării bunurilor proprii, atunci când vă deplasați într-un centru de agrement, reprezintă condiţiile esenţiale pentru evitarea victimizării dumneavoastră. Prevenirea furturilor din vestiare, locuri de depozitare reprezintă o constantă sarcină a proprietarilor localurilor, astfel că trebuie avut în vedere următoarele:
•crearea unor spații asigurate, în care angajaţii să-şi depoziteze genţile sau poşetele şi unde cumpărătorii să nu poată avea acces; •uşile de acces la vestiare sau în locurile de depozitare să fie închise şi supravegheate; •este bine să aveţi un sistem video de supraveghere spre zona de acces în aceste spaţii; Totodată, e de evitat ca în vestiare să fie lăsate bunuri de valoare și bani, pentru acestea putând fi folosite cutiile de valori, ce pot fi asigurate corespunzător

PUBLICITATE