Neamț: Evaluarea managerilor teatrului, muzeului și bibliotecii, viciată

Directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Neamț, în calitate de reprezentant al Ministrului Culturii și Identității Naționale în teritoriu, își exprimă dezacordul cu privire la unele aspecte legate de procedura de organizare a evaluării activității managerilor instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Neamț, respectiv Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț și Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Considerăm că în toate cele trei cazuri nu au fost respectate dispozițiile art. 16, alin. 2, coroborat cu art. 38, alin. 2 din OUG nr. 189/2008 actualizată privind managementul instituțiilor publice de cultură și ale art. 5, alin. 2 și 3 din Anexa 2 la Ordinul Ministrului Culturii nr. 2799/2015, care stabilesc următoarele:

”Comisia de evaluare (…) este compusă din reprezentanți ai autorității, în proporție de o treime, și din specialiști în domeniul de activitate al instituției, în proporție de două treimi”.

În consecință, apreciind că evaluarea obiectivă și competentă a activității celor trei manageri a fost viciată, recomandăm Consiliului Județean Neamț să reia procedura, cu respectarea prevederilor legale.

DIRECTOR EXECUTIV,
Rocsana Josanu

PUBLICITATE