Neamț: Elev de 15 ani, decedat după ce a fost plimbat între 3 spitale

Un elev în vârstă de 15 ani, din județul Neamț, a decedat azi-noapte după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, este vorba despre un elev al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“, de la Mănăstirea Neamţ. Acesta a fost preluat de o ambulanță luni, 19 februarie, de la locuița acestuia din comuna Farcașa (cu diagnosticul: bronhopneumonie, stabil hemodinamic). În jurul orei 16:20 a fost predat la CPU Bicaz iar după investigații s-a decis transferul lui la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Din declarațiile medicilor de la UPU SJU Piatra-Neamț, elevul a sosit la ora 15:40 la UPU. După 10 minute i-au fost recoltate analizele care au ieșit cu valori foarte mici la parametrii hematologici (un număr scăzut de trombocite, leucocite, fără polimorfonucleare, tuse, febră). Starea lui s-a agravat, analizele au fost repetate dar s-au menținut la fel, motiv pentru care cei de la UPU au luat legătura cu specialiștii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași și au făcut aprobarea de transfer. În jurul orei 22:00, a fost transferat la Iași. Copilul a decetat, în cursul nopții, la spitalul din Iași. Informații suplimentare asupra cauzele decesului se vor stabili după examenul anatomopatologic. – ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP Neamț

Conform DSP Neamț, nu ar fi vorba de vreo suspiciune de tuberculoză: „Nu este niciun caz de tuberculoză la seminar, nici la elevi nici la profesori.

PUBLICITATE