Neamț – Efectele viscolului: ambulanță blocată, 3 drumuri închise și 20 localități fără curent

În județul Neamț, azi dimineață (21 aprilie) a fost închis DN 15 Piatra Neamț – Roman. Măsura a fost luată din cauza sulurilor de zăpadă apărute pe porţiuni întinse de carosabil ,care in unele zone depășesc un metru înălțime. De asemenea viscolul face ca vizibilitatea pe anumite zone să fie zero.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De cateva ore, o ambulanță e blocată intr-o zona in care sulurile de zăpada formate din cauza viscolului au un metru. Echipajul este fără pacient se întorcea de la un transfer de la Iași. – notează europafm

O ambulantă care se întorcea de la Iași unde lăsase un pacient așteaptă de aproape 3 ore sa fie deblocată dintre nămeți in localitatea Girov. Probleme au fost și in localitățile Giurgeni și Sagna unde doua autocare cu pasageri au avut nevoie de intervenția pompierilor militari și a echipajelor de deszăpezire sa poată înainta.

Deocamdată județul Neamț este sub cod portocaliu de viscol și ninsori abundente iar in unele zone viteza contului depășește 70 km la ora ceea ce face ca munca drumarilor sa fie imposibila.

În completare la referatul de informare de la ora 07:00, ISU neamț precizează următoarele:

Localități fără curent electric: 20 Oanţu, Hangu, Ruginești, Potoci, Gîrcina, Crăcăoani, Bălţăteşti, Grumăzeşti, Oglinzi, Rediu, Piatra Șoimului, Luminiș, Vînători Neamț, Stejaru, Tașca, Brateș, Cazaci, Ion Creangă, Valea Ursului. Parţial localităţile Piatra Neamţ, Bicaz, Tg. Neamţ, Poiana Largului.

Drumuri inchise: DJ 156A Dobreni – Căciulești, DJ157 Piatra Neamț – Mărgineni.

Persoane blocate care necesită dializă pentru care se intervine: 1- Slobozia com. Boghicea, 1 – Chilia – Talpa, com. Bârgăoani, 1 – Hlăpești, com. Dragomirești. Alte 2 persoane din sat. Magazia, com. Crăcăoani au fost transportate la centrul de dializă Tîrgu Neamț.

Vezi și Raport de informare – Vezi starea drumurilor și localitățile fără curent din Neamț – 21 aprilie, ora 8:00

PUBLICITATE