Neamţ: DSP confirmă diagnosticul de rujeolă la bebeluşul care a decedat. Părinții au refuzat vaccinarea

DSP Neamţ a confirmat diagnosticul de rujeolă la bebeluşul în vârstă de 10 luni (din zona Târgu-Neamţ), care a decedat pe 8 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ancheta epidemiologică a confirmat faptul că acest copil nu a fost vaccinat, deoarece în luna februarie, când a fost catagrafiat pentru vaccinarea ROR (rujeolă-oreion-rubeolă), părinţii nu au răspuns solicitării medicului de familie.

Bebeluşul a fost internat pe 5 aprilie la Spitalul din Târgu Neamţ sub observaţie de rujeolă şi pneumopatie acută iar după două zile, din cauza faptului că starea acestuia s-a înrăutăţit, a fost transferat la Iaşi. În dimineaţa zilei de 8 aprilie a decedat.

Conducerea DSP Neamţ trage un nou semnal de alarmă în privinţa riscului la care sunt expuşi copiii nevaccinaţi ROR. Potrivit schemei de vaccinare, copii cu vârsta între 9 şi 11 luni vor primi o doză de vaccin ROR, urmând ca la împlinirea vârstei de 12 luni să mai fie vaccinaţi cu încă o doză.

Copiii restanţieri, din grupa de vârsta 1-4 ani cu 0 doze de vaccin ROR in antecedente, vor primi o doză de vaccin ROR. Copiii restanţieri din grupa de vârstă 5-9 ani, cu zero doze de vaccin ROR în antecedente, vor primi 2 doze de vaccin ROR, cu păstrarea unui interval minim de 28 de zile între acestea, iar cei cu o doză de vaccin în antecedente, vor primi cea de a doua doză.

Anul trecut s-au administrat, în judeţul Neamţ, 13.391 doze ROR şi s-a înregistrat o singură reacţie adversă uşoară, respectiv o eruptive urticariană care a cedat în 24 de ore. Anul trecut au fost înregistrate, în judeţul Neamţ, două decese din cauza rujeolei iar în cursul acestui an, altele două.

PUBLICITATE