Neamț: Două persoane, reținute pentru furt din locuință. La percheziții, polițiștii au găsit și droguri

Polițiștii din Neamț au reținut două persoane pentru mai multe furturi din locuință. La locuința unuia dintre ei, au fost depistate și 11 plante de cannabis și o seră improvizată pentru cultivarea cannabisului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de de 14 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești din cadrul I.P.J. Neamț au fost sesizați cu privire la sustragerea mai multor produse alimentare dintr-un magazin de pe raza localității Tazlău.

În urma cercetărilor, polițiștii au depistat două persoane, un bărbat de 34 de ani și un tânăr de 15 ani, ambii din Tazlău, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt în noaptea de 13 spre 14 iunie a.c..

Polițiștii au extins cercetările, stabilind că cei doi ar mai fi săvârșit încă două fapte de furt din locuințe, în cursul lunii mai a.c., cauzând un prejudiciu de 4.000 de lei.

În cadrul investigațiilor efectuate, polițiștii s-au deplasat la adresa unde locuiește bărbatul de 33 de ani, observând în gradina casei câteva plante ce păreau a fi cannabis.

Ca urmare a celor constatate, au fost sesizați ofițerii din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Neamț, împreună cu care s-a efectuat o percheziție domiciliară.

Polițiștii au identificat în interiorul locuinței, într-un dulap, o seră improvizată, destinată creșterii și uscării plantelor de cannabis, iar în curtea locuinței 11 plante de cannabis.

Totodată au mai fost identificate mai multe bunuri, stabilindu-se că ar putea proveni din furturile comise.

Polițiștii au reținut cele două persoane, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și deținere de droguri.

PUBLICITATE