Neamț: două persoane, cercetate penal în urma controalelor pentru produsele de protecţie a plantelor şi a mediului

În perioada 15.03-02.06.2017, polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț au verificat starea de legalitate, modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi condiţiile în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici de pe raza de competenţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acţiunea a vizat combaterea faptelor infracţionale prevăzute de legislaţia în domeniu şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, dar și prevenirea producerii unor evenimente negative ce aduc atingere sănătăţii populaţiei şi mediului înconjurător.

Polițiștii angrenați au verificat 62 de agenţi economici, care sunt autorizaţi pentru operaţiuni de comercializare, de prestări de servicii şi de utilizare cu produse de protecţie a plantelor.

În urma activităților desfășurate au fost constatate două infracţiuni, una prevăzută de art. 359 din Codul penal, respectiv traficul de produse sau substanțe toxice, și cea de-a doua privind neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, conform art. 98 din O.U.G. nr. 195/2005.

Totodată, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale pentru comercializarea produse de protecție a plantelor cu termen de garanţie expirat, în urma abaterilor constate fiind confiscată cantitatea de 200 grame mercur, 300 grame azotat de bariu, 300 grame azotat de plumb, 50 gr de fungicid și un litru de erbicid.

PUBLICITATE