Neamț: Două incendii stinse de pompieri la o bucătărie de vară și un stog de fân

Misiune de stingere incendiu produs la un stog de fân

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni dimineață, 21.05.2018, la ora 04:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Bârgăuani, sat Talpa. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 1.5 tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere”.

Misiune de stingere incendiu produs la o bucătărie de vară

Luni, 21.05.2018, la ora 09:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o bucătărie de vară, cu posibilitate de propagare la locuință, în comuna Războieni, sat Valea Albă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, fiind sprijiniți și de unsprezece pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Războieni.

Datorită intervenției prompte, flăcările nu s-au propagat la locuința aflată în apropierea anexei.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars bucătăria de vară, realizată din lemn și acoperită cu plăci de azbociment, cu suprafața de cca. 25 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scântei de la un coș de fum deteriorat”.

PUBLICITATE