Neamț: Două incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau deteriorate

Sâmbătă, 05.05.2018, la ora 11:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară din localitatea Tazlău. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind solicitaţi în sprijin şi şapte pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tazlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului au ars aproximativ 80 metri pătraţi de acoperiş al casei de locuit, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din şindrilă şi cca. 16 metri pătraţi planşeu.

Incendiul s-a propagat la adăpostul de animale al unui vecin, unde au ars aproximativ 2 metri pătraţi acoperiş, realizat din lemn cu învelitoare din şindrilă.

Misiunea de localizare şi lichidare a incendiului a durat aproximativ 1 oră.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi deteriorat”.

Duminică, 06.05.2018, la ora 03:59, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Răuceşti, satul Oglinzi. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars aproximativ 350 metri pătraţi acoperiş locuinţă construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”.

PUBLICITATE